20.07.2016 г.

Хапки с карфиол, Чедър и Моцарела

Не знам как да определя тази рецепта...най-близо е до предястията или просто "за похапване", когато човек е леко гладен.


Необходими продукти:

450 гр. замразен карфиол
1 яйце
200 гр. Моцарела
200 гр. Чедър
подправки на вкус

Карфиолът се размразява и се смила в кухненски робот или чопър до трохи с големината на ориз. 




Така приготвения карфиол се поставя в купа, покрива се със свежо фолио и се задушава за 5 мин. в микровълнова. Охлажда се, поставя се в тензух и се изцежда водата от него. Изцеденият карфиол се смесва с яйцето, двата вида настъргани сирена и подправките (сложих черен пипер и малко естрагон). Всичко се смесва много добре и се разстила в тава, застлана с пекарска хартия. Най-лесно става с мокри ръце.


Пече се до златисто в предварително затоплена, умерена фурна.


Още топло се реже на ивици, които по желание могат да се навият на хапки като рулца. Вкусни са и топли, и студени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.