3.07.2016 г.

"Спагети" от тиквички ВМ-НВХ

Когато изключиш от храненето си брашното, автоматично отпада и пастата, а тя е нещо, което обичаме в къщи. 
Но, ето че има измислен вкусен заместител - спагетите от тиквички. 
Най-важното нещо е да имате уред, който реже тиквичката на спираловидни, тънки ивици, които и по вид, и по структура напомнят истинските спагети.
След това е лесно...нарязаните ленти се сипват в купа, която се покрива със свежо фолио и се готвят в микровълновата за около три минути. Може и за по-дълго, но според нас няма нужда, защото ни харесват повече ако са леко хрупкави "спагетите".
Соса може да бъде всякакъв - класическо Болонезе с кайма (или рагу), доматен сос, гъби и босилек, или само с Песто, или Карбонара със запържена панчета, сметана, жълтък и моцарела....въобщее, всякакъв начин, по който се правят спагети, може да се приложи към тиквичковите такива 😉.

В случая имаме  - "спагети" от тиквички Болонезе, с чушки, моркови, кайма, доматен сос и подправки. Вторите са с жълти и тъмнозелени тиквички, червена чушка, малко панчета, сурова наденица и подправки и засега последни са спагетите с късчета пушено пиле, сметана и настърган кашкавал...и това е засега, тепърва предстои да се правят често, защото лесни, вкусни и полезни.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.